Υλικά
5-7 λεμόνια
1lt νερό
4 κ.σ. Μέλι Θυμαρίσιο FiveTwenty
Πάγο για το σερβίρισμα
Φέτες λεμονιού ή lime , φυλλαράκια από θυμάρι ή μέντα για γαρνιτούρα
Ξεκινάμε με το σιρόπι Μελιού:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι και 120ml νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί εντελώς το μέλι στο νερό. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Tips
Αν θέλετε να δώσετε μια σπιρτάδα στη γεύση της λεμονάδας , προσθέστε 2-3 κ.σ. φρέσκο ψιλοτριμμένο τζιντζερ αφού έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά το σιρόπι , σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε για 30 λεπτά και μετά σουρώνουμε .
Για τη λεμονάδα:
Στύβουμε 5-7 λεμόνια (ανάλογα με το μέγεθός τους) και μεταφέρουμε το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέτουμε το σιρόπι μελιού και 1lt κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά .
Δοκιμάζουμε μήπως θέλουμε να προσθέσουμε λεμόνι ή μέλι και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με πάγο, φέτες μοσχολέμονου και θυμάρι και απολαμβάνουμε.
Tips
Αντί για 1 lt νερό μπορείτε να βάλετε 500ml μεταλλικό νερό και 500ml ανθρακούχο . Σε αυτή την περίπτωση προσθέτε στην κανάτα το ανθρακούχο νερό πριν σερβίρετε.
Μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο σε γυάλινο μπουκάλι με καπάκι ( χωρίς τα μυρωδικά ) για 1 εβδομάδα.