Ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσετε στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!
θα χρειαστείτε :
Για την βάση
4 ασπράδια αυγών
4 κρόκους αυγών
80 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κορν φλάουρ
Για τη γέμιση
300 γρ. κρέμα φιστικιού Αιγίνης με σοκολάτα
100 γρ. πουράκια σοκολάτας τριμμένα στο χέρι
Για το ντεκόρ
Για να δώσετε μια πιο γιορτινή νότα στο γλυκό σας μπορείτε να τη πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη, νιφάδες σοκολάτες , μύρτιλα , γκι ή φυλλαράκια βασιλικού.
Στην πράξη:
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη βάση . Βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα για αρκετή ώρα, έως γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (εύκαμπτη σπάτουλα από σιλικόνη). Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα σιγά-σιγά ανακατεύοντας με τη μαρίζ.
Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω το μείγμα πέρα-πέρα. Θα έχει διαστάσεις περίπου 30×40 εκ. και θα βγει πολύ λεπτό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C-200°C για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
Ανακατεύουμε τα 300 γρ. κρέμα φιστικιού Αιγίνης με σοκολάτα με τα τριμμένα πουράκια. Ξεκολλάμε τη βάση από την λαδόκολλα και την τοποθετούμε με την ψημένη όψη της προς τα πάνω. Απλώνουμε το μείγμα της πραλίνας σε όλη την επιφάνεια της βάσης και την τυλίγουμε σε ρολό. Με μια σπάτουλα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ρολού την επιπλέον πραλίνα και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες. Την διακοσμούμε ανάλογα με το γούστο μας!
Το γλυκό αυτό δεν χρειάζεται ψυγείο.