Back to top

Home

520 image
520 image

Η εταιρεία μας ξεκίνησε το 2014. Μια ιδέα που γεννήθηκε μέσα από την αγάπη για το φαγητό και την επιθυμία να απολαμβάνουμε προϊόντα που θα είναι τόσο θρεπτικά όσο και νόστιμα.

Η Fivetwenty ασχολείται με την παραγωγή και διάθεση παραδοσιακών
Ελληνικών τροφίμων και εδεσμάτων.

Προσφέρουμε αγροτικά προϊόντα, αγνά, περιορισμενης και ΟΧΙ μαζικής παραγωγής.

Καθώς το καθένα είναι προσεκτικά επιλεγμένο από τον τόπο που έχει την δική του φήμη και παράδοση στην παραγωγή του εκάστοτε αγαθού* από παραγωγούς με μεράκι και όραμα, έχει να αναδείξει ιδιαίτερα και ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά που το καθιστάν μοναδικό ανά τον κόσμο. Έτσι εστιάζοντας στην ποιότητα 520, στοχεύουμε στην βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία στον πρωτογενή τομέα και την ανάδειξη των προϊόντων της Ελληνικής υπαίθρου στα κορυφαία της Μεσογειακής διατροφής.

Προσφέρουμε στους πελάτες μας το καλύτερο με σεβασμό στη γη και τους ανθρώπους που το παράγουν.

520 image
520 image

Our company started in 2014. An idea born out of love for nice food and the desire to enjoy tasty products with high nutritional value.

Fivetwenty deals with the production and distribution of high-quality products with unprecedented taste and freshness. Following the traditional path of Greek production and focusing on quality, we aim at sustainable development, innovation in the primary sector and distribution of Greek land’s products.

We are producers ourselves/ as well. Our nuts come from the fields of our fathers and our grandfathers in the island of Aegina, whilst our other products are carefully selected with care from small producers who can offer small quantities of high quality, making fivetwenty’s family bigger and bigger.

We offer the best to our clients with respect to the land of origin. Products of distinct flavor and high aesthetics who conform to the rule of sustainable development. Our goal is to provide you with high-leveled foodstuff and services, always with respect to the environment.

Human nutrition can be conceived as a perpetual searching for the perfect equilibrium, balancing between aesthetics and health. Local sustainable development of the primary sector and the building of a new image of Greece abroad are part of our goals. Being producers ourselves, we always give the first word to the producer and his work.

For these reasons, our company watches over all stages of production to ensure that our products be part of your shopping baskets. From production to harvest, selection and –finally- distribution, Fivetwenty Taste Experience states its permanent presence by establishing family and trusting relations both with our producers and our clients.

Thyme Honey

O μύθος μάς διηγείται ότι και οι Ολύμπιοι Θεοί τρέφονταν με μέλι. Υπάρχουν ιστορικές αναφορές και ευρήματα σε αγγεία του 6ου π. Χ. αιώνα που τονίζουν τη σημασία του μελιού στην καθημερινή ζωή των αρχαίων, τόσο ως βασικού συστατικού στη διατροφή τους όσο και ως θεραπευτικού μέσου.
Η Fivetwenty Taste Experience βρήκε το πιο αγνό κρητικό θυμαρίσιο μέλι στα Χανιά της Κρήτης και μάλιστα σε υψόμετρο 800 μέτρων. Σε συνεργασία με τους νησιώτες παραγωγούς, δημιουργήσαμε ένα 100% αγνό, μη επεξεργασμένο προϊόν με κεχριμπαρένιο χρώμα, έντονη γεύση και μοναδικό άρωμα αλλά και με ιδιαίτερη θρεπτική αξία.

Olive oil

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, το ελαιόλαδο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του «ευ ζην» του ανθρώπινου οργανισμού. Ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης και άλλοι ονομαστοί θεράποντες της εποχής, όπως ο Γαληνός, ο Διοσκουρίδης και ο Διοκλής πίστευαν ακράδαντα στις ευεργετικές του ιδιότητες και συνιστούσαν τη χρήση του ως θεραπεία σε διάφορες ιατρικές υποθέσεις.
Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από την ελληνική Μεσσήνη συλλέγεται με ιδιαίτερη προσοχή και μεράκι. Με χαμηλή οξύτητα, μόλις στο 0,36, με βαθύ και έντονο χρώμα, διακρίνεται για τη γεύση του, που ενισχύεται από το μοναδικό άρωμα που αναδύει ο καρπός της ελιάς.

Pistachio

Η πρώτη αξιοσημείωτη αναφορά σε φιστικιά βρέθηκε σε λογοτεχνικό κείμενο του Θεόφραστου που χρονολογείται μεταξύ του 3ου και 4ου π. Χ. αιώνα.
Το φιστίκι Αιγίνης αποτελούσε βασικό συστατικό της αρχαιοελληνικής διατροφής, ενώ ο Διοσκουρίδης αναφέρθηκε στις σπουδαίες θεραπευτικές του ιδιότητες.
Ιδανικό σνακ για κάθε ώρα, συμβάλλει στη διατήρηση του σωματικού βάρους και μιας ισορροπημένης διατροφής. Ένας παραδοσιακός συνδυασμός ποιότητας και γεύσης που μπορεί να σας προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία.

Salt

Το αλάτι ήταν τόσο πολύτιμο για τους αρχαίους ‘Ελληνες που συχνά το χρησιμοποιούσαν ως νόμισμα στις συναλλαγές τους. Ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος που μίλησε για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, ειδικά στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων και διάφορων άλλων ασθενειών.
Από τις δεξαμενές του Αιγαίου στο πιάτο μας χωρίς κανένα χημικό, προσθετικό ή βελτιωτικό ροής και μη επεξεργασμένο. Στόχος; Nα παραμείνει 100% φυσικό, με μοναδική υφή και πλούσια γεύση.