Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Shopping cart is empty
Honey
Olive oil
Pistachio
Salt
Bars
Η εταιρεία μας ξεκίνησε το 2014. Μια ιδέα που γεννήθηκε μέσα από την αγάπη για το φαγητό και την επιθυμία να απολαμβάνουμε προϊόντα που θα είναι τόσο θρεπτικά όσο και νόστιμα.

Η Fivetwenty ασχολείται με την παραγωγή και διάθεση παραδοσιακών
Ελληνικών τροφίμων και εδεσμάτων.

Προσφέρουμε αγροτικά προϊόντα, αγνά, περιορισμενης και ΟΧΙ μαζικής παραγωγής.

Καθώς το καθένα είναι προσεκτικά επιλεγμένο από τον τόπο που έχει την δική του φήμη και παράδοση στην παραγωγή του εκάστοτε αγαθού* από παραγωγούς με μεράκι και όραμα, έχει να αναδείξει ιδιαίτερα και ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά που το καθιστάν μοναδικό ανά τον κόσμο. Έτσι εστιάζοντας στην ποιότητα 520, στοχεύουμε στην βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία στον πρωτογενή τομέα και την ανάδειξη των προϊόντων της Ελληνικής υπαίθρου στα κορυφαία της Μεσογειακής διατροφής.

Προσφέρουμε στους πελάτες μας το καλύτερο με σεβασμό στη γη και τους ανθρώπους που το παράγουν.

Our company started in 2014. An idea born out of love for nice food and the desire to enjoy tasty products with high nutritional value.

Fivetwenty deals with the production and distribution of high-quality products with unprecedented taste and freshness. Following the traditional path of Greek production and focusing on quality, we aim at sustainable development, innovation in the primary sector and distribution of Greek land’s products.

We are producers ourselves/ as well. Our nuts come from the fields of our fathers and our grandfathers in the island of Aegina, whilst our other products are carefully selected with care from small producers who can offer small quantities of high quality, making fivetwenty’s family bigger and bigger.

We offer the best to our clients with respect to the land of origin. Products of distinct flavor and high aesthetics who conform to the rule of sustainable development. Our goal is to provide you with high-leveled foodstuff and services, always with respect to the environment.

Human nutrition can be conceived as a perpetual searching for the perfect equilibrium, balancing between aesthetics and health. Local sustainable development of the primary sector and the building of a new image of Greece abroad are part of our goals. Being producers ourselves, we always give the first word to the producer and his work.

For these reasons, our company watches over all stages of production to ensure that our products be part of your shopping baskets. From production to harvest, selection and –finally- distribution, Fivetwenty Taste Experience states its permanent presence by establishing family and trusting relations both with our producers and our clients.

Thyme Honey

Ο μύθος μας διηγείται ότι οι Ολύμπιοι Θεοί τρέφονταν κυρίως με μέλι. Υπάρχουν ιστορικές αναφορές και ευρήματα σε αγγεία από τον 6ο αι. π.Χ. που υποστηρίζουν την σημασία του μελιού στην καθημερινή ζωή των αρχαίων, τόσο στη καθημερινή τους διατροφή, όσο και σαν θεραπευτικό μέσο.

Το μέλι είναι το ιδανικό συστατικό για έναν δυνατό οργανισμό. Αντικαταστήστε τον πρωινό σας καφέ με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι με μέλι για εγρήγορση και ενέργεια. Επιπλέον, μπορείτε να αντικαταστήσετε πλήρως τη ζάχαρη στη διατροφή σας με μέλι. Απλά, για κάθε φλιτζάνι ζάχαρης που αναφέρει μία συνταγή, χρησιμοποιείστε ¾ του φλιτζανιού μέλι.

Olive oil

Από την αρχαιότητα είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο στη διατροφή μας είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του κάθε οργανισμού. Ο πατέρας της ιατρικής, ο Ιπποκράτης και οι μεγαλύτεροι γιατροί της εποχής, όπως ο Γαληνός, ο Διοσκουρίδης και ο Διοκλής πίστευαν ακράδαντα στην ευεργετική επίδραση στην υγεία και συνιστούσαν τη χρήση του σε καθημερινή βάση ως θεραπεία σε πολλές περιπτώσεις.

Στη Five Twenty Taste Experience διαλέξαμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από μικρούς παραγωγούς της Μεσσήνης και όχι τυχαία. Η οξύτητα του είναι χαμηλή στο 0,36, ενώ το χρώμα του βαθύ και έντονο. Η γεύση του ξεχειλίζει το έντονο άρωμα της ελιάς που του χαρίζει τη μοναδική του γεύση, καθώς είναι μια από τις καλύτερες ποικιλίες ελαιόλαδου στο κόσμο.

Pistachio

Η πρώτη αναφορά της φιστικιάς σε αρχαίο λογοτεχνικό κείμενο παρατηρείται στον Θεόφραστο μεταξύ του 3ου και 4ου αιώνα π.Χ. Το φιστίκι είναι ένας καρπός που συνήθιζαν να καταναλώνουν συχνά και σε μεγάλες ποσότητες οι αρχαίοι έλληνες, ενώ ο Διοσκουρίδης αναφερόταν συχνά στις θεραπευτικές ιδιότητες του.

Ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες, που συμβάλει στην διατήρηση βάρους και στην επίτευξη ενός ισορροπημένου διατροφολογίου. Ενώ θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε παραδοσιακό μπακλαβά με φιστίκι αιγίνης!

Salt

Το αλάτι ήταν τόσο πολύτιμο για τους αρχαίους έλληνες, που συχνά το χρησιμοποιούσαν και σαν νόμισμα για τις αγορές τους. Ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος που μίλησε για τις θεραπευτικές δυνατότητες του αλατιού, χρησιμοποιώντας το για την θεραπεία λοιμώξεων.

Είναι ιδανικό για να χαρίσετε στα πιάτα και τις μαρινάδες σας μοναδική και έντονη γεύση.

Newsletter

Social


FiveTwenty Facebook

FiveTwenty Instagram

Ιακωβάτων 20, 11144,
Πατήσια, Αθήνα
+30 6974 413 614