Μια εύκολη συνταγή έτοιμη σε 5 λεπτά!
Θα χρειαστείτε:
½ κιλό μακαρόνια
120γρ τριμμένη παρμεζάνα
250 γρ. Ανάλατα Φιστίκια Αιγίνης ( καθαρισμένα)
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Πιπέρι
Στην πράξη:
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φιστίκια μαζί με λίγο ελαιόλαδο έως ότου γίνουν ένας παχύρευστος πολτός, σαν πάστα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τα μακαρόνια, σουρώνουμε al dente και τα ανακατεύουμε με το pesto Φιστικιού.
Tip : Κρατήστε νερό από τα μακαρόνια που βράσατε και χρησιμοποιήστε το για να «δέσετε» τη σάλτσα.
Δοκιμάστε τη επίσης πάνω σε μπρουσκέτες , στην πίτσα αντί για σάλτσα ντομάτας , συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι.